Museumtalentprijs

Bekijk video

Voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben we videoportretten van jonge erfgoedprofessionals gemaakt, genomineerd voor de Museum Talentprijs. Onze opdracht was om in elke video van ongeveer 3 minuten de passie, ambitie en drijfveren van deze talenten te vangen.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
October 2023
Social campagne
Het doel

Het doel was om een breed publiek op een toegankelijke en enthousiaste manier kennis te laten maken met deze jonge professionals. Hiermee brengen we de wereld van musea, beeldende kunst en erfgoed dichter bij de mensen.

No items found.
0
1

Impact maken

Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.
0
1

2 draaidagen

Tijdens de draaidagen brengt het productieteam het concept met passie en aandacht tot leven.
0
1

Doelgroep analyse

Met een scherpe blik duiken we in de wereld van onze doelgroep om content te creëren die niet alleen aanspreekt, maar ook impact maakt.

Aanpak

Swipe to explore
0
0

Concept

Na akkoord op onze offerte, nodigen wij alle stakeholders uit tot een kick-off sessie. Dit vindt online, bij ons- of bij jullie op kantoor plaats. Tijdens deze sessie is het hoofddoel een gezamenlijke visie te creëren, om effectief de volgende fase in te gaan. Denk aan:

  • Het vaststellen van de doelgroep;
  • Het vormen van een strategie hen te bereiken;
  • Het creëren van de centrale boodschap;
  • En het opstellen van de planning.
0
0

Pre productie

Bij definitief akkoord op het concept, regelen wij alles om over te gaan tot de productie! Zo schrijven wij het script, denken shot-lists uit en maken een planning voor de draaidag(en). Dit natuurlijk altijd in samenwerking en volledig in lijn met het concept.

0
0

Productie

Na definitief akkoord op al het voorbereidende week, gaan we produceren. Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.

0
0

Post productie

De productie is goed gegaan en alle benodigde beelden zijn opgenomen! We delen een samenvatting van de draaidag(en) en nogmaals de post-productie planning. Aan de hand van het concept maken wij de V1. Door gerichte feedback, komen we in samenwerking tot het beste eindproduct! 

  • Oplevering altijd in meerdere tussenversies. V1, V2, Final;
  • Actieve samenwerking tussen team PixelX en opdrachtgever.
0
0

Win

Na definitief akkoord op de deliverables, nodigen we de opdrachtgever uit voor een project evaluatie. Zo worden we samen beter! 

Het eindresultaat

De uitdaging was om elke video uniek te maken, waarbij we de individuele verhalen en karakters van de finalisten in beeld brachten. We creëerden levendige, persoonlijke portretten die niet alleen hun professionaliteit, maar ook hun menselijkheid en persoonlijke reis belichtten.

Voor de campagne hebben we in totaal 4 video's geproduceerd, waaronder een teaser van 1 minuut. Alle video's zijn geleverd in het formaat 16:9 en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Misschien ook interessant?