Wat jij wilt - studiekiezer campagne

Bekijk video

Het ROC Mondriaan zocht een partner die een concept en brand movie kon ontwikkelen voor een crossmediale campagne, gericht op Generatie Z. Onze aanpak was om een onderscheidend concept te ontwikkelen dat niet alleen aansluit bij de identiteit van ROC Mondriaan, maar ook flexibel genoeg is om te vertalen naar verschillende kanalen, waaronder bioscoopreclames en social campagnes.

ROC Mondriaan (mbo)
October 2023
Brand movie
Onze aanpak

Het concept “Wat jij wilt” draait om de veelzijdigheid en persoonlijke ontwikkeling die ROC Mondriaan biedt. Bij het ROC Mondriaan kunnen studenten kiezen uit meer dan 260 mbo-opleidingen op verschillende niveaus.

In de brand movie hebben we gekozen voor een dynamische cameravoering met een diversiteit aan studenten om een authentiek en persoonlijk beeld van ROC Mondriaan te schetsen. De kleuren rood, geel en blauw, die kenmerkend zijn voor ROC Mondriaan, hebben we verwerkt in de brand movie door middel van achtergronden, kleding en belichting.

No items found.
0
1

Impact maken

Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.
0
1

2 draaidagen

Tijdens de draaidagen brengt het productieteam het concept met passie en aandacht tot leven.
0
1

Doelgroep analyse

Met een scherpe blik duiken we in de wereld van onze doelgroep om content te creëren die niet alleen aanspreekt, maar ook impact maakt.

Aanpak

Swipe to explore
0
0

Concept

Na akkoord op onze offerte, nodigen wij alle stakeholders uit tot een kick-off sessie. Dit vindt online, bij ons- of bij jullie op kantoor plaats. Tijdens deze sessie is het hoofddoel een gezamenlijke visie te creëren, om effectief de volgende fase in te gaan. Denk aan:

  • Het vaststellen van de doelgroep;
  • Het vormen van een strategie hen te bereiken;
  • Het creëren van de centrale boodschap;
  • En het opstellen van de planning.
0
0

Pre productie

Bij definitief akkoord op het concept, regelen wij alles om over te gaan tot de productie! Zo schrijven wij het script, denken shot-lists uit en maken een planning voor de draaidag(en). Dit natuurlijk altijd in samenwerking en volledig in lijn met het concept.

0
0

Productie

Na definitief akkoord op al het voorbereidende week, gaan we produceren. Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.

0
0

Post productie

De productie is goed gegaan en alle benodigde beelden zijn opgenomen! We delen een samenvatting van de draaidag(en) en nogmaals de post-productie planning. Aan de hand van het concept maken wij de V1. Door gerichte feedback, komen we in samenwerking tot het beste eindproduct! 

  • Oplevering altijd in meerdere tussenversies. V1, V2, Final;
  • Actieve samenwerking tussen team PixelX en opdrachtgever.
0
0

Win

Na definitief akkoord op de deliverables, nodigen we de opdrachtgever uit voor een project evaluatie. Zo worden we samen beter! 

Het eindresultaat

Naast de brand movie hebben we alle video’s geleverd voor een effectieve campagne op YouTube, TikTok en Instagram. Daarnaast hebben we materiaal ontwikkeld voor tram- en bioscoopreclame.

Als antwoord op de vraag van ROC Mondriaan hebben we een onderscheidend concept en brand movie gecreëerd, afgestemd op de identiteit en flexibel genoeg voor diverse kanalen. Het eindresultaat is een krachtige boodschap die de veelzijdigheid en kansen bij ROC Mondriaan belicht en de aandacht van de jonge studiekiezer trekt.

Misschien ook interessant?