Cybercrime e-learning video

Bekijk video

Marketingcommunicatiebureau 0to9 zocht een samenwerkingspartner voor het ontwikkelen van een E-learning. Samen hebben we een boeiend project gerealiseerd voor de gemeente Rotterdam, met als focus het vergroten van bewustzijn over de gevaren van cybercrime, gericht op zowel jongeren als ouderen.

Gemeente Rotterdam
October 2022
E-learning video
Doelstelling & aanpak

Het hoofddoel van ons gezamenlijke project was om een impactvolle interactieve video te ontwikkelen die niet alleen informatief was, maar ook jongeren en ouderen bewust maakte van de steeds groter wordende dreigingen van cybercrime.

In nauwe samenwerking met 0to9 hebben we een strategie en concept ontwikkeld dat zowel educatief als boeiend was. Door gebruik te maken van interactieve video konden we de doelgroep segmenteren en op maat gemaakte video's creëren om zowel jongeren als ouderen aan te spreken. Kijkers konden actief deelnemen en beslissingen nemen, waardoor ze zich bewust werden van de gevolgen van hun keuzes.

Om ervoor te zorgen dat de boodschap toegankelijk was voor een breed publiek, hebben we rekening gehouden met de digitale toegankelijkheid van de video. Zo hebben we interactieve elementen geoptimaliseerd voor mobiel, Nederlandse ondertiteling toegevoegd en rekening gehouden met contrast en leesbaarheid van teksten.

No items found.
0
1

Impact maken

Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.
0
1

2 draaidagen

Tijdens de draaidagen brengt het productieteam het concept met passie en aandacht tot leven.
0
1

Doelgroep analyse

Met een scherpe blik duiken we in de wereld van onze doelgroep om content te creëren die niet alleen aanspreekt, maar ook impact maakt.

Aanpak

Swipe to explore
0
0

Concept

Na akkoord op onze offerte, nodigen wij alle stakeholders uit tot een kick-off sessie. Dit vindt online, bij ons- of bij jullie op kantoor plaats. Tijdens deze sessie is het hoofddoel een gezamenlijke visie te creëren, om effectief de volgende fase in te gaan. Denk aan:

  • Het vaststellen van de doelgroep;
  • Het vormen van een strategie hen te bereiken;
  • Het creëren van de centrale boodschap;
  • En het opstellen van de planning.
0
0

Pre productie

Bij definitief akkoord op het concept, regelen wij alles om over te gaan tot de productie! Zo schrijven wij het script, denken shot-lists uit en maken een planning voor de draaidag(en). Dit natuurlijk altijd in samenwerking en volledig in lijn met het concept.

0
0

Productie

Na definitief akkoord op al het voorbereidende week, gaan we produceren. Creativiteit drijft ons tot het maken van vernieuwende oplossingen die verhalen tot leven brengen en een blijvende impact hebben.

0
0

Post productie

De productie is goed gegaan en alle benodigde beelden zijn opgenomen! We delen een samenvatting van de draaidag(en) en nogmaals de post-productie planning. Aan de hand van het concept maken wij de V1. Door gerichte feedback, komen we in samenwerking tot het beste eindproduct! 

  • Oplevering altijd in meerdere tussenversies. V1, V2, Final;
  • Actieve samenwerking tussen team PixelX en opdrachtgever.
0
0

Win

Na definitief akkoord op de deliverables, nodigen we de opdrachtgever uit voor een project evaluatie. Zo worden we samen beter! 

Het eindresultaat

Na de lancering blijven we actief betrokken bij het meten van gegevens. Op basis van de verzamelde data analyseren we welke van de twee doelgroepen het meest kijkt, wat ze bekijken en hoelang. We hebben een interactieve video geproduceerd die niet alleen informatief is, maar ook een blijvende impact heeft op het bewustzijn van cybercriminaliteit onder jongeren en ouderen in de gemeente Rotterdam. Daar zijn we trots op.

We kijken ernaar uit om meer initiatieven aan te gaan die de kracht van interactieve media benutten om maatschappelijke bewustwording te vergroten. Bekijk op deze pagina de visuele weergave van dit project en probeer zelf ook eens de video uit.

Misschien ook interessant?