Cybercrime e-learning video

Bekijk video

Marketingcommunicatiebureau 0to9 zocht een samenwerkingspartner voor het ontwikkelen van een E-learning. Samen hebben we een boeiend project gerealiseerd voor de gemeente Rotterdam, met als focus het vergroten van bewustzijn over de gevaren van cybercrime, gericht op zowel jongeren als ouderen.

Gemeente Rotterdam
October 2022
E-learning video
Doelstelling & aanpak

Het hoofddoel van ons gezamenlijke project was om een impactvolle interactieve video te ontwikkelen die niet alleen informatief was, maar ook jongeren en ouderen bewust maakte van de steeds groter wordende dreigingen van cybercrime.

In nauwe samenwerking met 0to9 hebben we een strategie en concept ontwikkeld dat zowel educatief als boeiend was. Door gebruik te maken van interactieve video konden we de doelgroep segmenteren en op maat gemaakte video's creëren om zowel jongeren als ouderen aan te spreken. Kijkers konden actief deelnemen en beslissingen nemen, waardoor ze zich bewust werden van de gevolgen van hun keuzes.

Om ervoor te zorgen dat de boodschap toegankelijk was voor een breed publiek, hebben we rekening gehouden met de digitale toegankelijkheid van de video. Zo hebben we interactieve elementen geoptimaliseerd voor mobiel, Nederlandse ondertiteling toegevoegd en rekening gehouden met contrast en leesbaarheid van teksten.

No items found.
No items found.

Aanpak

Swipe to explore
No items found.
Het eindresultaat

Na de lancering blijven we actief betrokken bij het meten van gegevens. Op basis van de verzamelde data analyseren we welke van de twee doelgroepen het meest kijkt, wat ze bekijken en hoelang. We hebben een interactieve video geproduceerd die niet alleen informatief is, maar ook een blijvende impact heeft op het bewustzijn van cybercriminaliteit onder jongeren en ouderen in de gemeente Rotterdam. Daar zijn we trots op.

We kijken ernaar uit om meer initiatieven aan te gaan die de kracht van interactieve media benutten om maatschappelijke bewustwording te vergroten. Bekijk op deze pagina de visuele weergave van dit project en probeer zelf ook eens de video uit.

Misschien ook interessant?